Bestelling geplaatst!

Donderdagmorgen nog even een proefvaart gemaakt. Dit was zo geweldig. De vaareigenschappen van de boot zijn uitzonderlijk te noemen. Door de golven snijdend van passerende binnenvaartschepen, zonder enige vorm van water aan het dek. Daarop besloten om de bestelling van de boot definitief te maken.

 Er moest nog een moment gevonden worden om de vaareigenschappen van de boot daadwerkelijk te ervaren. Donderdagmorgen was het zover! Jammer dat het niet heel erg mooi weer was, maar dat mocht de pret niet drukken. Bij Hagestein de boot te water gelaten vanaf een trailer. Daarna op het strand opgestapt, zonder natte voeten te krijgen. 

En al varende krijg je gelijk het gevoel van de snelheid. De wind door je haren. De lichte brom van de motor op de achtergrond. Het maakt het plaatje compleet. Even acceleren naar de top. De foto hierboven is ook gemaakt met een snelheid van rond de dertig kilometer per uur. Een klein golfje is het resultaat. Het geladen binnenvaartschip veroorzaakt wel wat golfslag. De boot snijdt daar netjes door heen en geen enkele spat water komt daarbij op de opvarenden. 

 

Toen was het besluit snel genomen. Het concept spreekt aan. De luxe aan boord zorgt ervoor dat passagiers het aan niets ontbreekt. Kortom, de kogel moest maar door de kerk en de bouw definitief gemaakt worden. 

De verwachte opleverdatum wordt eind mei. 

 

Vandaag ook gelijk de ligplaats geregeld. Leuk om te zien dat ook de jachthaveneigenaar enthousiast wordt van mijn plannen. Dat zijn alle andere gesprekken ook geweest. Of het met de financiele planner is, of met de frontofficeman van de KvK. Allemaal hadden ze goede suggesties en aanvullende ideeen. Heel erg leuk om te horen.

 

En nog een kleine foto van een ander gedeelte van de boot.

Reactie schrijven

Commentaren: 0